Styling blog van Ingrid Kroes

13 juni 2016: Creatief met ... hout
Theo en Thea deden het met kurk (ook mooi materiaal), ik met hout. Houten meubels, houten vloeren, dat kennen we allemaal wel. Prachtig en vaak kostbaar. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, voor weinig geld en eigenlijk heb je er maar 3 dingen voor nodig:
1. een bos- of strandwandeling
2. wat knutselmaterialen
3. een dosis creativiteit

Tegenwoordig mag ik werk en ontspanning graag combineren. Regelmatig ben ik met mijn gezin in het bos of op het strand te vinden. Mijn kleine helpers weten inmiddels wel dat wandelen in het bos of op het strand ook een zoektocht naar mooie vondsten is. Zo zoeken wij denneappels, veren, schelpjes en vooral: takken en boomstamschijven. Lang, kort, dik dun, krom of recht, het maakt niet uit, van bijna alle takken en schijven kun je wat moois maken.

En zo maakten wij al een kindertafel, een babygym en gebruikten wij takken als gordijnroedes en als houder voor verlichting. Maar er kan nog veel meer. Wensen of ideeën? Mail me.

Het leuke van een interieurblog zijn natuurlijk de plaatjes, dus ik zal er verder niet teveel woorden aan besteden. Niet alle getoonde creaties zijn overigens van mezelf, er zijn meer mensen die back to nature gaan. Meer informatie over de werkwijze of gebruikte materialen? Stuur me even een berichtje. Veel succes met creëren en geniet van de wandelingen.

 

3 februari 2016: Mint & the Wild Wild West - de verbouwing
Men neme een huis, een groot spaarvarken, een zwangere vrouw en een lange adem. Mix deze onderdelen en laat een paar maanden sudderen. Uitkomst: een afgeronde verbouwing, een lichter spaarvarken en een baby.

Verbouwingen en zwangerschappen gaan in ons gezin hand in hand. De uitbouw met keuken en de badkamer kwamen tot stand voordat we ons huis gingen bewonen vlak voor de geboorte van ons oudste kind. Bij nummer 2 maakten we van 1 slaapkamer 2 en met onze derde kindje op komst besloten we tot een rigoureuze zolderverbouwing.

Tip 1 uit dit blog: combineer geen zwangerschap en verbouwing of laat je heel goed begeleiden
Tip 2: aangezien een zwangerschap vaak een aanleiding is tot verhuizen of verbouwen, zorg dat je er niet middenin woont.

Het is duidelijk dat ik mijn eigen tips niet altijd ter harte neem, want half augustus begonnen wij aan onze verbouwing, redelijk zwanger en gewoon terwijl we hier bleven wonen. Nu hou ik van plannen en organiseren en ben wel een beetje creatief, dus dat varkentje ging ik wel even wassen. Is ook gelukt hoor, maar niet zonder slag of stoot of stress. Hier het verhaal en het resultaat van onze verbouwing.

Half augustus, 7 uur 's ochtends, de bel gaat. Klussers! Het ochtendritueel begint: aankleden, klussers binnen, alles afdekken, kindjes wegbrengen en thuis aan het werk. Dit moeten we een aantal weken volhouden. De hele dag herrie, maar he, zolang je vooruitgang ziet, is het prima en dan door naar het avondritueel. Klussers uitzwaaien, koken, huis poetsen, kindjes ophalen en uitpuffen op de bank. Of nee, checken of ze alles goed hebben gedaan, spullen bestellen op internet en dan slapen.

En het is waar, een verbouwing gaat nooit helemaal goed. Er is altijd uitloop en er wordt altijd gerommeld en je hebt er zelf het meeste werk aan. Nu zijn wij ook redelijke perfectionisten, ok dat is een understatement, maar we wilden waar voor ons geld en we wilden ook nog alles zoveel mogelijk in dezelfde stijl als de rest van ons huis. Maar dat is leuk, internet afspeuren naar de juiste spullen: oude paneeldeuren, jaren 30 deurbeslag en mooie meubeltjes en muurverf. Laat dat maar aan mij over.

En na bijna 2 maanden konden we dan eindelijk afscheid nemen en ... zelf verdergaan met de afwerking. Dat is natuurlijk het meeste werk, zeker als je hoogzwanger bent en lijdt aan een ernstige vorm van nesteldrang. Inmiddels kunnen we geen roller of kwast meer zien en ook geen klusser meer. Alles is nu schoon, opgeruimd en gestyled. Zou onze woning nu meer waard zijn? Ik ben wel benieuwd, al wil ik hier voor geen goud meer weg.

Tot slot de belangrijkste hickups en creatieve oplossingen:
1. Iedere dag alles afdekken met oude lakens loont, zonder al te veel gedoe sliepen we elke avond weer in een fris bed.
2. Tussendoor al zoveel mogelijk klussen zelf doen is aan te bevelen. Tegen de tijd dat alle klussers klaar waren, hadden wij al veel saus- en schilderwerk gedaan.
3. Vaak de aannemer bellen en appen. Onze aannemer was vooral een manager op afstand, de ingehuurde zzp-ers deden het werk. Makkelijk en nodig om zelf veel aanwezig te zijn om de vaart erin te houden.
4. Tijdig beginnen met spullen bestellen. Omdat wij alle spullen zelf bij elkaar gescharreld hebben via internetwinkels en marktplaats, konden we flink op de kosten besparen. Het kost wel wat tijd en moeite, maar we hebben wel precies wat we willen.
5. Richt een fijne speel- en slaapplek beneden in. Met behulp van een campingbedje, tipi en wat donkere lakens kon onze jongste ook gewoon z'n middagdutjes in alle rust doen.
6. Het eindresultaat in je achterhoofd houden. Voor als je het niet meer ziet zitten, denk aan hoe het er straks allemaal uit zal zien. Het heeft mij geholpen overleven.
7. Niet verbouwen als je en thuis werkt, en 2 hele jonge kinderen hebt en zwanger bent.

We hebben een nieuwe trap, 2 nieuwe slaapkamers, een extra badkamer en een inloopkast. En nee, we hebben niet de loterij gewonnen. Voor styling ideeën maakte ik naast van mijn eigen hoofd gebruik van al mijn oude knipselmappen en de moderne variant daarop: Pinterest. De oudste had zelf ook al wat ideeën bij zijn nieuwe slaapkamer, maar gelukkig wist ik hem te porren voor Batman ipv Spiderman, zodat het qua kleurstelling wat meer mijn smaak blijft. Iedereen blij!

Concessies:
- De jongens hebben IKEA bedden/oude bedjes van marktplaats in plaats van de gedroomde op maat gemaakte bedstedes
- Mijn droombadkamer met tadelakt muren is ook prachtig geworden met de veel goedkopere Pure&Original muurverf
- We hebben de vloerdelen die we op de ene plek moesten weghalen deels gebruikt op andere plekken, dus geen nieuwe vloer

Bytheway: doe nooit concessies op kwaliteit van materialen, geen goedkope verf en kwasten. De bekendere merken dekken echt veel beter en de kwasten en rollers geven echt een beter resultaat.

Babykamer

Babykamer

Tot slot: misschien wel het belangrijkste is een goede band met je buren. De overlast viel gelukkig mee (zeggen ze), maar wat was het fijn dat we 5 weken lang de was bij onze buurtjes konden doen. Bedankt!

Advies nodig voor verbouwing, styling en organizing? Bel of mail DES-ING Styling!

14 september 2015: Opruimen, verbouwen of verhuizen?

organizerJe bent je huis zat, of nee, je bent het ruimtegebrek zat. Ruimte creëren dus, of toch maar helemaal een ander huis kopen? Maar kun je je huis in deze tijd wel verkopen? En hoe zit het nu met financiering van een nieuwe woning?
Tuurlijk, het is er de afgelopen jaren niet gemakkelijker op geworden. Huizen stonden lang te koop, werden ver onder de vraagprijs verkocht en veel mensen bleven achter met een flinke restschuld. En dan eenmaal een nieuwe droomwoning gevonden, deed de bank moeilijk. Toegegeven, de hoogtijdagen van voor de crisis komen (voorlopig) niet meer terug. Een huis is niet langer een interessante investering en je kunt niet meer 5x je salaris lenen.
Maar dat betekent niet dat je klem zit in je te krappe woning, er zijn weer genoeg mogelijkheden. Woningen worden weer sneller verkocht en de prijzen zijn ook gestegen.

Financieel advies geef ik niet, noch advies over de waarde van je woning. Het enige dat ik kan aanraden is om met een financieel adviseur en een makelaar te gaan praten. De financieel adviseur maakt je financiële mogelijkheden inzichtelijk en een makelaar helpt je bij de verkoop van je woning. Advies is nooit gratis, maar het levert je wel wat op! Goede adviseurs (daar kan ik je dan wel over adviseren) denken na over zaken waar jij je niet mee bezig kunt en wilt houden. Door hun neem je sneller betere beslissingen, en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Belangrijk is in ieder geval om advies en wonen als een investering in jezelf te zien. Jij en je gezin moeten genieten van het wonen en niemand anders. Dus zijn we terug bij je ruimtegebrek, je geniet niet meer van het wonen in je eigen huis. En het is tijd om actie te ondernemen. Bij ruimtecreatie heb je globaal 3 opties:

1. Opruimen
2. Verbouwen
3. Verhuizen

Wat als je eigenlijk een heel leuk huis hebt, in een hele leuke buurt. Je wilt eigenlijk niet weg, maar je ziet door de bomen het bos niet meer (of door het speelgoed de vloer niet meer, of door de papieren de tafel niet meer, of door de vaat de keuken niet meer..... wat je wilt).

Opruimen
Is je huis eigenlijk wel te klein? Of lijkt dat maar zo? Je hebt gezocht, maar je kunt je woongenot niet meer vinden. Wel heel veel spullen die je de afgelopen jaren hebt verzameld. Die je toch nooit gebruikt. Toch?
Nu kun je een prachtige extra ruimte gaan huren en daar van alles gaan opslaan, maar ik kan je vertellen, gooi het meteen maar weg. Net zoals spullen naar zolder brengen, of achter in kasten proppen, is dat uitstellen en verplaatsen van het probleem. Deze spullen heb je blijkbaar niet nodig. En nee, ook niet 'misschien ooit nog eens'. Dan koop of leen je het dan maar weer.
Blijft een feit dat opruimen en vooral wegdoen een lastige klus is. Maar wat lucht het op en je ontdekt dat je weer kunt wonen en dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt. Echt waar. Vind je het echt te moeilijk, denk er dan eens aan om een Professional Organizer in te huren. Samen heb je het in een paar dagen voor elkaar. En, o ja, als je kiest voor optie 2 of 3 moet je ook opruimen, dus begin maar vast.

Verbouwen
Alles opgeruimd, maar toch nog te weinig ruimte? En je wilt echt in je huis blijven wonen? Dan is het tijd voor een verbouwing. Nogmaals, zie verbouwen in de eerste plaats als een investering in jezelf, in je eigen woongenot. Misschien levert het ooit financieel iets op, dat is dan leuk meegenomen.
Als je gaat verbouwen, denk dan wel vooruit. Je moet het in een keer goed doen, dat kost het minste, zowel in geld als in gedoe, want verbouwen kost geld en geeft veel rommel. Dat laatste is vooral vervelend als je in de betreffende woning woont, wat meestal het geval is.
Dus vooruit denken. Maak (of laat maken) verschillende plannen voor de gewenste uitbreidingen. Breng daarvoor samen met je gezinsleden eerst in kaart wat jullie woonwensen zijn. Inspiratie doe je op Pinterest op en plattegronden kun je zelf maken in bv. Floorplanner. En is dit allemaal te veel gedoe, laat er dan eens een specialist naar kijken, bv. een Binnenhuisarchitect of Styliste. En heb je de investering rond, dan is het een tijdje overleven, maar blijf denken aan het eindresultaat en het gaat goed komen.

Verhuizen
Na je gesprekken met de adviseurs heb je toch besloten om je huis te gaan verkopen. De Styliste maakt je huis klaar voor de verkoop (nog zo'n goede investering) en de makelaar zorgt ervoor dat je huis op de markt komt en wordt verkocht. Daarna zoek je je nieuwe droomhuis, samen met de financieel adviseur zorg je voor de juiste financiering en voila, probleem opgelost.

Tot slot
Zin in meer ruimte gekregen? Ga ervoor. Zet jouw mogelijkheden op een rij en kies. En vergeet niet de hulp van de professionals in te roepen. Voor advies op het gebied van Styling en Organizing kun je altijd bij DES-ING Styling terecht. En ik verwijs je graag naar een goede makelaar en financieel adviseur. En het loont, echt waar. Veel toekomstig woonplezier gewenst!

8 juli 2015: Vakantie in eigen tuin

je tent in de tuin, stylen met vloerkleden en accessoires

je tent in de tuin, stylen met vloerkleden en accessoires

Het is voor veel mensen zomervakantie. Je mag zeker niet klagen over het weer, want met deze temperaturen waan je je in het verre, warme buitenland, ook als je in Nederland bent. Waarom dan de Nederlandse grenzen overgaan? Waarom niet gewoon vakantie in eigen land, sterker nog, waarom niet in eigen tuin?
In de krant las ik dat dit jaar maar liefst 40% van de Nederlanders niet op vakantie gaat, om uiteenlopende redenen, maar de belangrijkste is geld. In Nederland op vakantie gaan is natuurlijk ook niet supergoedkoop, dus rest een heleboel mensen de vakantie thuis door te brengen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal geen straf te zijn. Sterker nog, tel je zegeningen, je hoeft niet urenlang in een krap vliegtuig te zitten of in je auto, je kunt gewoon Nederlands blijven spreken en je hoeft niet bang te zijn om iets te vergeten, je kunt het zo pakken. Bovendien heb je zo je privestrand, privebioscoop en privezwembad.

Voor mij is een andere reden om naar een andere plek te vertrekken mijn onverzadigbare drang om nieuwe indrukken op te doen, nieuwe culturen te leren kennen en om mijn werk even achter te laten, want mijn huis is mijn kantoor. En na onze buitenlandvakantie heb ik eigenlijk zin om dat vakantiegevoel nog even vast te houden. Aan het weer zal het niet liggen en in dit blog laat ik zien dat je gewoon heerlijk vakantie kunt vieren in je eigen achtertuin, of zelfs op je balkon. Het leuke is, dat dit met weinig tot geen budget kan, de hele zomer lang, ook als je overdag gewoon naar je werk gaat...

PS: ik kom met alle liefde je tuin of balkon omtoveren tot vakantieverblijf, wil ik wel een nachtje proefslapen

 

1 juni 2015: Het begint allemaal bij opruimen...

"Discard everything that does not spark joy" - Marie Kondo

Ik schrijf wel vaker over mijn (enigszins verknipte) hobby opruimen. En ik ben aardig bezig, maar nog lang niet klaar. Sterker nog, ik moet nog veel rigoureuzer te werk gaan, want een van mijn grote wensen gaat waarschijnlijk in vervulling: de zolderverbouwing. Het eindresultaat staat al op tekening en in mijn hoofd, maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren.
De zolder en vliering en een deel van de eerste verdieping moeten leeg, allemaal tegelijk. Gelukkig heb ik net op tijd Marie Kondo ontmoet. Nou ja, haar boek dan. Er is al heel wat over haar geschreven, ze is de opruimgoeroe van Japan en wordt al een echte celebrity. En Marie Kondo gaat mij helpen opruimen. En jullie ook, dat wil zeggen zij gaat jullie helpen opruimen, jullie hoeven mij niet te helpen hoor (mag wel). Het goede nieuws is: jullie hoeven niet zelf het boek te lezen, dat heb ik voor jullie gedaan en ik zal wat tips met jullie delen in mijn komende blogs.

Het belangrijkste is de volgende vraag: bij elk item, of het nou een boek, kledingstuk of vaasje is, moet je je afvragen: word ik er echt blij van? Is het antwoord ja, dan mag het blijven, is het antwoord nee, dan gaat het weg. Bijzondere aandacht hier voor de spullen in de categorie: is wel aardig, ga ik misschien ooit wel gebruiken of kan nog wel eens handig zijn: Weg doen die spullen, ooit is meestal nooit en als ooit toch komt, dan koop je het dan wel, want je weet op dat moment toch niet waar je het gelaten hebt.

Herkenbaar? Voor mij wel. Zo hadden wij een grote verzameling snoeren op zolder liggen, waarbij we (een jaar of 5 geleden al) die gedachte hadden. Nu allemaal weggedaan, heerlijk. Hetzelfde gold voor een bakje vol met sleutels, die notabene al in dit huis stonden toen we het kochten, de vorige bewoners durfden ze blijkbaar ook niet weg te gooien. In de praktijk: geen enkele sleutel past ergens hier in huis op, dus als ik een extra sleutel nodig heb, laat ik die gewoon bijmaken bij de sleutelmaker. Klinkt simpel toch? Is het eigenlijk ook, maar soms heb je een beetje hulp nodig.

Met name in mijn rol als verkoopstylist merk ik vaak dat het gros van het werk zit in opruimen en leeghalen. Daar hebben mensen moeite mee, maar het is niet alleen nuttig, het werkt ook goed door in je hoofd, want een opgeruimd huis leidt tot een opgeruimd hoofd. Omdat het opruimonderdeel toch al veelvuldig in mijn werk naar voren komt, heb ik besloten om het 'organizen' ook vanuit
DES-ING Styling te gaan aanbieden. Binnenkort naar de training Professional Organizing voor de fijne kneepjes van het vak en dan los.

Tot die tijd, als je alvast aan de slag wilt of iemand kent die wel een opruimcoach kan gebruiken, aarzel niet om contact met mij op te nemen. En mocht je zelf nieuwsgierig zijn naar Marie Kondo, lees haar boek Opgeruimd!. Tip: ben je heel nuchter, lach dan gewoon om de zweverige opmerkingen van Marie af en toe. Ik zal ook zeker je huis niet gaan begroeten of je sokken met een welverdiende vakantie sturen..

28 april 2015: Van Verrassend Mooi tot Landelijk & van Industrieel tot Design

Landelijk: detail

Landelijk: detail

Vorige week had ik een soort interior-roadtrip gepland, want soms moet je even uit je comfortzone stappen om weer nieuwe inspiratie op te doen. Mijn trip begon in Dokkum, waar mijn roots liggen. Daar had ik afgesproken met Petra van Verrassend Mooi. Verrassend Mooi maakt, zoals de naam al zegt, verrassend mooie dingen van reboard, een stevig karton. Dit doen zij voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Het was een heerlijke binnenkomst in het kleurrijke stijlvolle kantoor in de binnenstad van Dokkum. Alles kan van reboard gemaakt worden, van kaarten tot schilderijen en van vloerkleden tot toonbanken. Kijk eens op www.verrassendmooi.nl.

Dokkum is sowieso een leuk stadje om eens naartoe te gaan, het staat vol met mooie oude panden en leuke winkeltjes. Heb je een bootje, dan is het leuk om daarmee te komen, of anders kun je terecht bij een van de B&B's in de stad. Ik ging natuurlijk ook nog even de stad in om wat leuke interieurspulletjes te kopen.

Vrijdag was ik bij mijn zus Marian. Zij woont met haar gezin in een prachtige oude fabriek cq school, die ze helemaal verbouwd hebben. Marian heeft het pand helemaal in landelijke stijl ingericht, over elk detail is nagedacht. Alleen de meidenkamers hebben kleur, die zijn in heerlijk roze ingericht. Samen met mijn nichtje haar kamer nog een beetje een make-over gegeven, want het huis was die dag decor voor een fotoshoot. Styliste Sabine Burkunk en fotograaf Hans Mossel waren, met wat hulp van ons, de hele dag in de weer om de woning zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. Erg leuk om bij te zijn. En binnenkort kun je het resultaat bewonderen in een woonblad, hou ze in de gaten!

In het weekend was het tijd voor Seinfestijn, een 2-jaarlijks evenement in Haarlem met allemaal leuke kraampjes met interieurspulletjes, kleding en food. Ook hier heb ik weer de nodige inspiratie opgedaan, oa bij TeLeukHout. De volgende Seinfestijn is op 27 september op locatie Seinwezen in Haarlem. En als je toch in Haarlem bent, vergeet dan niet een bezoek aan slowstore Brands Unxpctd, prachtige interieurwinkel in de binnenstad (Gedempte Oude Gracht).

Nu geen woorden meer, maar plaatjes, enjoy!

 

10 april 2015: Voorjaar deel 3: de Tuin

verandaToen ik vanochtend naar buiten keek werd ik tegelijkertijd blij en bedroefd. Blij omdat het prachtig weer is, blauwe lucht, bloeiende magnolia en een tuin vol vogels, maar een beetje bedroefd omdat mijn tuin er nogal dood en somber uitziet. Een aangezien het voorjaar nu toch echt in volle gang is, wordt het tijd om naar buiten te gaan. Binnen is alles (bijna) schoon en netjes, nu is de tuin aan de beurt. O ja, en het balkon, dat is al 4 jaar aan de beurt.

Nu ben ik geen tuinarchitect, maar een interieurstyliste kan ook best wel van een tuin een thuis maken. Voor een grote tuin zou ik zeker een professional inhuren, maar een stadstuintje zoals het onze kun je best zelf aanpakken.
Stap 1: verwijder al het bruine, dode, ondefinieerbare spul uit je tuin en ook alle stoelen, tafels en schuttingen die inmiddels vergaan zijn. In ons geval betekent dat het verwijderen van de grasmat, of in ieder geval wat er van over is. Vergeet niet het kapotte kinderspeelgoed weg te halen. En natuurlijk de tegel waar een barst inzit. Kruiwagens vol, je staat versteld dat er zoveel troep uit zo'n kleine tuin kan komen, gaan er naar het vuil.

tuinfeest2Stap 2: de tuin is nu leeg en kaal, tijd om hem verder op te frissen. Schuttingen vervangen of opnieuw in de beits of verf zetten. De schuurmachine over je houten tuinmeubilair en misschien de schuur. En dan aan de gang met verfroller en beitskwast. De tuinen in onze straat hebben allemaal betonnen schuttingen. Erg duurzaam, maar ook zo lelijk. Wij hebben die van ons warmwit geverfd, de tuin lijkt zo veel groter en het zonlicht weerkaatst er mooi op.

tuinStap 3: Groene aanslagverwijderaar, want wat je niet schuren kunt of wilt, kun je weer heel fris krijgen met dat goedje. Goed schrobben en je vlonders en tegels zijn weer als nieuw.

Stap 4: Shoppen en stylen. Je folders van tuincentra en bouwmarkten vliegen je deze weken om de oren, maar ook bij Ikea of via marktplaats kun je leuke tuinspullen vinden. Potten met planten, een paar leuke relaxstoelen, wat tuinverlichting en kussens en je weet niet wat je ziet.

ikea tuinstoelStap 5: Mijn persoonlijke wensenlijst: ik wil heel graag een schommel, zo'n rubberen autobandenschommel in de vorm van een paard. En een lekkere ligstoel met bijbehorende rust (dus kinderen zoet in de zandbak, tipi of op de schommel, mama met een boekje op de stoel).
En tot slot wil ik een hele lange, warme, relaxte zomer, zonder regen, maar met veel wijn en bbq.

Tips:
- Als het kan, bouw een veranda aan je huis, of beschouw je balkon als veranda, zo gezellig
- Feestje in de tuin: met wat simpele lantaarntjes of pompoms, bouw je iedere dag een feestje in de tuin
- Voor de kids: een tipizandbak: gegarandeerd speelplezier en nog beschermd tegen de zon ook
- Vloerkleed in de tuin: maak van je tuin je tweede woonkamer
- Een buitenkeuken(tje): heerlijk om buiten te koken en te eten, geen ruimte: je kunt ook alles op de bbq gooien
- Voor de kids: schilder een vlak met schoolbordverf op je schutting

O ja, dit stappenplan en deze tips kun je natuurlijk ook gebruiken voor je balkon en voortuin. Veel plezier!

balkon

feestje tuin

 

9 maart 2015: Huis verkopen? Stylen!

Stel je gaat solliciteren voor je droombaan. Wat doe je, schrijf je een kladje aan het bedrijf, of laat je de spelfouten uit je keurig getypte brief halen? Ga je in je kluskleren op gesprek of trek je je beste kleren aan en kam je je haren netjes? Kortom, presenteer je je op je best of maakt het je niet zoveel uit. En het salaris, ach, wat een gek er voor geeft toch?

huiskamer voorhuiskamer naVoor de meeste mensen niet zo'n lastige keuze, als je al wordt uitgenodigd voor een gesprek (want er zijn nog zoveel andere sollicitanten), dan wil je wel zo'n indruk maken, dat je snel wordt aangenomen en nog een topsalaris krijgt ook.

Wat heeft dit verhaal te maken met interieur? Nou, de gemene deler is presentatie. Want voor een woning geldt precies hetzelfde.
Stel, je wilt je huis verkopen. Wat doe je, laat je de boel de boel en klik je zelf wat foto's met je telefoon of ruim je je huis op en laat je een professional de foto's maken? Kortom, presenteer je je huis op z'n best of maakt een paar duizend euro meer opbrengst je niet zoveel uit?

Dit lijkt een inkopper, maar veel mensen denken niet zo na over de presentatie van hun woning. En dat is bijzonder, want de concurrentie is groot. De economie krabbelt dan wel langzaam weer een beetje op, maar er staan zoveel huizen te koop en de prijzen zijn zo laag. Je moet dus flink je best doen om je te onderscheiden met je woning en er een mooie prijs voor te krijgen. Want zeg nou zelf, het is toch wel fijn om je huis snel te verkopen voor veel geld, zodat je je nieuwe droomhuis kan gaan inrichten en bewonen?

En hoera, er is een hele gemakkelijke oplossing, het kost niets en het heet: VERKOOPSTYLING! Natuurlijk woon je op een fijne plek met je eigen spulletjes, maar zoals bekend, smaken verschillen en de uitdaging is nou juist om aan zoveel mogelijk mensen te laten zien dat jouw huis ook hun thuis kan zijn. Dat is best wel lastig, hoe doe je dat en hoe houd je het dan ook voor jezelf fijn zolang je nog in het huis woont?
De verkoopstyliste kan het als geen ander, die kijkt door de ogen van een hele brede doelgroep naar jouw woning en maakt er iets moois van, voor je kijkers, maar ook voor jou. En het kost inderdaad niets, want het geld dat je investeert in verkoopstyling, verdien je meer dan terug. Woningen die ingericht worden door een verkoopstylist, worden sneller verkocht en tegen een hogere prijs. En dat is precies de bedoeling toch?

Een paar tips:
1. Schilder en saus veel wit
2. Less is more, dus opruimen (scheelt ook weer bij de verhuizing)
3. Zoek op zolder, bij de kringloop of bij de verkoopstylist naar wat leuke meubels of accessoires of knap je eigen spullen op
4. Creëer veel slaapplekken (geen kantoorruimtes of rommelkamers!)

keuken voorkeuken naDe woningen uit het voorbeeld zijn binnen 3 maanden verkocht voor een goede prijs. Dus laat je adviseren door een verkoopstylist.

woensdag 25 februari 2015
Voorjaar deel 2: Kleur in huis

magnoliaEn, is het gelukt? Huis lekker opgeruimd en licht en wit gemaakt? Misschien met een vleugje zwart? Fijn is dat he? Als je geen idee hebt waar ik het over heb, lees dan nog even Voorjaar deel 1, mijn vorige blog.

En ook al regent het misschien nu, je krijgt toch al een lekker voorjaarsgevoel. Ik haalde gisteren eindelijk een magnoliatak in huis. Kan niet wachten tot ie bloeit. Sowieso fijn om wat groen in huis te halen (tulpen, cactus, aloevera...), zolang het buiten nog kaal is.

Dus nu heb je netjes, wit, zwart en een beetje groen en er mist wat: Kleur! Knallen met felle of fluor kleuren mag natuurlijk altijd (maar weet less is more!), maar heb je wat moeite met kleuren kies dan voor pasteltinten of 1 opvallende eyecatcher. Met pastels houdt je het licht en rustig, maar geef je net wat meer warmte aan je interieur.

Je kunt natuurlijk een hele wand sauzen in zachtblauw of poederroze, je verft hem zo weer een andere kleur als je het zat bent. Maar wil je het gewoon eens uitproberen, dan kun je ook een dunne wandplaat kopen (bouwmarkt) en deze in een lichte tint sauzen. Je kunt deze gewoon tegen de muur zetten en verplaatsen als je wilt (zie foto).

Ik kan me voorstellen dan je niet meteen een bank, stoel of kast in pasteltinten koopt, dus laat de pasteltinten terugkomen in je accessoires, bv. in kussens, wanddecoratie, manden en plaids. Een heel simpel en voordelig is het gebruik van pompoms en washitape of spuit een oude vaas met spuitverf in je favoriete pasteltint. Succes gegarandeerd!
Heb je (donker)grijs in je interieur? Pastel- en wittinten komen helemaal mooi uit voor of op een grijze muur of bank.

Mocht je na deze twee voorjaarsblogs zin hebben in een vernieuwd interieur, maar kom je er nog niet uit, stuur mij dan even een foto, dan geef ik je advies.

donderdag 19 februari 2015
Voorjaar deel 1: zwart en wit

Het is voorjaar! Ook al is het nog koud, de zon warmt ons langzaam weer op en de vogeltjes zijn druk bezig met hun nestjes. Hoog tijd dus om onze eigen nestjes lekker op te frissen voor een lange en lekker warme lente en zomer. Natuurlijk beginnen met een grote voorjaarsschoonmaak. Dat klinkt vervelend, maar het voelt zo fijn. Alle winterspullen opbergen, overbodige zaken weggooien of verkopen op Marktplaats en dan schoonmaken. Veel op te ruimen? Gebruik mooie manden, opbergdozen of paperbags. Bijvoorbeeld die van Tellkiddo of Lego (zie foto). Ik gebruik ze overal voor: oud papier, tijdschriften, knuffeldieren en speelgoed. Gaat het al kriebelen? Mooi, nog even doorzetten, want er mag ook geklust worden. De tuin komt later wel, maar in huis is het fijn om her en der even met de sausroller over de muren te gaan. Heb je nog oude meubeltjes, soms is het leuk om ze mooi oud te laten, maar een likje verf en een paar nieuwe knopjes of leertjes kan ook
wonderen doen. Wit maakt je huis niet alleen frisser, maar laat het ook groter lijken. Je kunt ook verschillende wittinten bij elkaar gebruiken. En het is een klassieker, maar de combinatie wit en zwart blijft altijd goed. Het maakt een woning fris, strak, ruimtelijk, maar toch gezellig. Het zwart kun je terug laten komen in de details. Op de foto's wat voorbeeldjes zoals zwartwitfoto's (getoonde van Amutnadesde via des-ing.nl), kussen met verenprint of grid en echte veren. Feestje? Kan ook in zwartwit als je niet zo van kleur houdt, ben zelf momenteel nogal fan van Batman (en de jongens noodgedwongen dus ook). Binnenkort in de webshop meer leuke batmanitems.

Bij voorjaar horen natuurlijk ook kleuren, in deel 2 daar meer over. Tip voor nu: koop alvast een mooie magnoliatak, wordt je heel vrolijk van. Ondertussen hulp of advies nodig bij je voorjaarsmakeover? Stuur me even een berichtje.