Jan Gijzenkade 47 zwart in Haarlem

Benedenwoning met flinke tuin!


Wat een heerlijke tuin(en) en goede ruimte binnen. In de voortuin kijk je vrij over de Jan Gijzenvaart. De woning heeft nu 1 slaapkamer en 3 ruimtes als woonkamer(s) en is met een paar simpele aanpassingen eenvoudig van twee goede slaapkamers te voorzien. De woning is erg breed en dit merk je ook in de achtertuin. Deze is zeer ruim te noemen en heeft een berging én een achterom. De VvE is gezond en actief. De woning is in zijn geheel voorzien van dubbel glas, heeft in de woonkamer een vernieuwd plafond en de VvE heeft het hoofddak al vernieuwd.

De ligging is erg fijn te noemen. De woning ligt aan de voorkant aan de Jan Gijzenvaart wat een vrij uitzicht geeft vanuit de woonkamer. In de buurt is het vrij parkeren waar altijd plek is. Het gezellige 'Villa Westend' in recreatiegebied Spaarnwoude is op nog geen 10 minuten fietsafstand. Hier kunt u lekker een hapje eten of met een drankje relaxen aan het strandje. Als u weer meer de drukte wilt opzoeken bent u op de fiets met 12 minuten in hartje centrum Haarlem met haar vele winkels, restaurantjes en pleinen. Het openbaar vervoer en uitvalswegen richting bijvoorbeeld Alkmaar, Zandvoort aan zee of Amsterdam zijn met enkele minuten te bereiken. Er is een bushalte vlakbij de woning. U heeft een eigen schuur waar u na uw fietstocht weer veilig uw fiets kunt stallen. De jan Gijzenvaart aan de voorkant van de woning komt direct uit op het Spaarne. Met een bootje of sub board kunt u zo snel richting de Mooie Nel of het oude centrum van Haarlem met de vele grachten.

Nog even een stukje geschiedenis 😉 De Jan Gijzenvaart is door mensenhanden gegraven. De vaart dankt haar naam aan Jan Gijzen van Blanckeroort. In zijn dagboek is te lezen dat hij in 1537 van de Heer van Brederode vergunning kreeg om een vaart te graven door de heerlijkheid Brederode tot aan de Delft en verder over zijn eigen land richting het Spaarne. De bedoeling was om er duinzand over te kunnen vervoeren. Zandwinning was namelijk een belangrijke handel in die tijd: het afzanden van de strandwallen door de z.g. zanderijen. Die wallen werden afgegraven met schep en kruiwagen, het zand werd gebracht naar de daartoe gegraven zandvaarten. Het zand werd dan per schuit naar Amsterdam vervoerd. Zo werden de strandwallen afgezand door de zanderijen. Zij brachten vervolgens het afgegraven zand naar de daartoe gegraven zandvaarten. En vanaf daar werd het naar Amsterdam per schuit vervoerd. Zo zijn in de 17e eeuw de Amsterdamse grachtengordels aangelegd met Haarlems zand. De zandhandel was dus een belangrijke economische factor.

Loop je even mee door de woning?
Aan de voorzijde vind je een brede voortuin met uitzicht over de Jan Gijzenvaart. Via de eigen voordeur kom je in de vestibule met meterkast. Als je doorloopt kom je in de centrale hal die toegang geeft aan alle ruimtes. Aan de voorzijde van de woning vind je de woonkamer met de zijkamer. Aan de achterzijde de eetkamer die eenvoudig is om te bouwen naar een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar de tuin. De keuken is eenvoudig en ligt eveneens aan de achterzijde en geeft ook toegang naar de tuin. Via de hal komt u in de tweede slaapkamer. De badkamer is voorzien van toilet en douche. In de centrale hal vind u twee bergkasten.

Bezichtigingen kunnen bij Noort Makelaars doordeweeks maar ook op zaterdag. Je komt toch ook kijken?


De belangrijkste punten nog even samengevat:
- Vrij uitzicht aan de voorzijde
- Geheel voorzien van dubbel glas
- 75m2 woonoppervlak
- Voor én ruime achtertuin met berging en achterom
- Actieve en gezonde VvE
- Servicekosten 65 euro per maand
- Nieuw hoofddak
- Veel licht door grote ramen
- Extra brede en lange woonkamer
- Veel originele details
- Groot grasveld met speeltoestellen om de hoek
- Tweede slaapkamer eenvoudig te realiseren

Vraagprijs: 385.000 k.k.
Status: Verkocht
Type: Benedenwoning
Bouwjaar: 1942
Woonoppervlakte: 75m2
Inhoud: 253m3
Kamers: 4
Slaapkamers: 2
Ligging: In een woonwijk met vrij uitzicht
Bezichtiging?
Bel ons vandaag nog:
023 - 53 53 177
ma-vr:   9:00 - 18:00
za:       10:00 - 14:00


funda vbo klein